Hvordan forløber det, når dit dyr skal i narkose hos os?
Vi indlægger vores patienter ml. kl. 08.15-08.30, hvis ikke andet er aftalt.
Dit kæledyr skal være fastet fra midnat - det må gerne have vand til rådighed, men ingen mad med undtagelse af kaniner og gnavere, som ikke tåler at faste. Ydermere forventes det, at patienten er luftet hjemmefra.
Har dit dyr en kasse, et tæppe eller et stykke legetøj, som det er særligt glad for eller trygt ved, må det meget gerne medbringes.
I vil blive taget imod af vores sygeplejerske, som står for at afstemme behandlingsplanen for dit kæledyr samt koordinere oplysninger og afhentningstidspunkt med jer. Herefter indlogeres dit kæledyr i et bur med en kurv og et tæppe til det bliver dets tur til at komme til.
På vores morgenmøde koordinerer vi rækkefølgen på vores indlagte patienter ud fra hvilken procedure der skal foretages, dyrets alder og hvorvidt dyret er påvirket af at være blevet indlagt uden dets ejer.
Vores indlagte patienter kommer til i løbet af formiddagen. For de af vores patienter der skal i fuld narkose, foregår det således, at der gives en beroligende injektion, hvorefter dyret bliver tilstrækkelig træt til, at vi kan lægge en iv adgang.
Herefter vil dyret blive intuberet - få en tubus i luftrøret - hvorigennem de får tildelt ilt og anæstesigas.
Jeres kæledyr vil under hele narkosen være under fuld overvågning af en sygeplejerske, være lagt på varmepude og få væske via drop for at holde blodtrykket stabilt.
Efter opvågningen fra narkosen vil patienten blive tilbudt mad samt blive luftet. Når dyrlægen vurderer, at dit dyr er klar til at komme hjem, vil du blive ringet op, hvorefter vi aftaler et afhentningstidspunkt, hvor dyrlægen vil udlevere nødvendige informationer, og sende jeres dyr trygt hjem.
I visse tilfælde vil sygeplejersken sende jeres dyr hjem, men én ting er sikkert - I vil som minimum altid få en kyndig snak med dyrlægen, som har foretaget behandlingen, i telefonen.
Hvad er grunden til, at vi anbefaler vores narkosepatienter at få taget en blodprøve inden narkosen?
Det kan hjælpe os med at vælge den sikreste narkoseprotokol til dit kæledyr.
Det er med til at afsløre uopdagede sygdomme.
Det beskytter dit kæledyrs helbred i fremtiden